Message
Şu an kullanmakta olduğum ve bu yazıları yazmama ilham kaynağı olan dört senelik emektar telefonumu, eski telefonumu suya düşürüp, işlevini yitirmesinden sonra almıştım. Telefon, devreleri ıslanınca zarar görme ihtimali yüksek bir cihaz. Benimki kaza ile olmuştu ama bazıları telefonlarının devrelerine bile bile su dökmekte!
İbadet sistemini anlatmaya çalıştığım yazımda devrelerimizde (sinir sistemi) dolaşan elektrik enerjisinin beyne ilettiği veriler ve buradan ruh bedene yapılan bir yüklemeden bahsetmiştim. Ruha yapılan ve adına dini terim olarak sevap ve günah denen bu yüklemeler, dalga bedenin sağ tarafına pozitif (sevap) enerjilerin, sol tarafına da negatif (günah) enerjilerin yüklenmesi ile olmaktadır. Bir başka deyimle de bu olay sağdaki meleğin sevapları, soldaki meleğin de günahları yazıp not alması şeklinde anlatılır. Tabi eski devirlerde insanların anlayabilmesi için bu tür olaylar mecazi yani üstü kapalı bir şekilde anlatılmaktaydı.
Yapılan bu yüklemeler ahiret avatarımızın azığı olup, pozitif enerjileri hem cehennemden kaçarken hem de cennetteki güçlerimiz olarak kullanacağız. Dolayısıyla sonsuz bir hayatı düşünürseniz, bunlar bizim için çok önemli. Hal böyle iken siz devrelerinize bile bile su döker misiniz!
Alkol, sigara, yanlış beslenme vücudunuzda telefonunuzun devrelerine su dökmüşsünüz etkisi yapar. Alkol ve sigara direk beyne zararlı maddelerdir. Diğer başka zararları da vardır ama onlar daha çok maddi bedene olanlardır. Gerçi maddi beden zarar görürse bundan ibadetleriniz de etkilenir, sağlıklı olmalısınız ki ibadetlerinizi de sağlıklı bir şekilde yerine getirebilin. Ama bizim asıl üzerinde durduğumuz nokta beyninize olan zararları. Bu maddeler beyninize zarar verdiği zaman hem beyninizde yeni açılımlar sağlanıp gelişemiyecek, hem de ruhunuza (dalga bedeninize) yapılan aktarım bundan zarar görecektir.
Ama nedense alkol haram olarak sayılırken, çoğunluğun görüşüne göre sigara mekruh kabul edilmekte, haram statüsüne sokulmamakta, cami avlularında bile fosur fosur sigara içilmekte bir sakınca görülmemektedir. Kuran'ın indiği dönemde sigara içilmeyebilir, Kuran'da içkilerin çeşitleri de tek tek yazılmamış, bu da önemli değil. Önemli olan Kuran'da içki neden haram kılınmış, ne tür bir zararı var da yasaklanmış. Aynı zararı başka bir madde de verse o da doğal olarak haram olmaz mı? Yine Kuran-ı Kerim'i okuyabilmeyi becerip, günümüze uyarlayamamaktan gelen bir sorun.
Yanlış beslenmenin de yine benzer şekillerde vücuda zararları vardır. “Fazla tatlı yerseniz cehenneme gidersiniz.” dersem tuhaf mı olur? Aslında çok da yanlış değil. Fazla yemek ile sindirim sistemini yorarsınız, beyin sindirim sistemini çalıştırmak için daha fazla efor sarfeder, ibadetler için ayıracağı enerji azalır, yorgun düşer. Fazla yemek şişmanlık yapar. Fazla kilo hareket kabiliyetini kısıtlar. Ayrıca yine vücuda zararları vardır. Fazla şekerin beyne zararı vardır. Aynı alkol, sigara gibi. Dolayısıyla yanlış beslenme direk olmasa da dolaylı yoldan ibadetlerden alacağınızı verimi düşürür. Peygamber efendimizin “Midenizin üçte birini yemeğe, üçte birini suya, üçte birini havaya ayırın.” sözünü unutmayın.
Cehenneme giden yol midenizden geçer!
Barış Muçe
17.10.2015